U ovom topicu cu da ubacim najcesce probleme tako da mozete da proverite da nemate isti problem pre nego sto mi posaljete 150 poruka dok spavam.
Auto IP Detect: Ovo je ubedljivo najcesci problem kod servera koji imaju auto ip detect, uvek detectuje pogresan ip. Ako ne mozete da se konektujete na server, prvo proverite ovo.
Server crash: Crash servera moze da se desi zbog mnogo razloga, ali prvo sto trebate da proverite je svoje plugine, izbacite jedan po jedan i restartujte, ako i dalje crashuje kontaktirajte hosting providera. Najcesce je do plugina.
Server timed out/Server closed connection: Ovaj problem isto moze da ima milion razloga, ali jedan od tih razloga je Auto IP Detect. Jako sam cesto vidjao isto da i klijenti ukucaju pogresan port pri konektovanju.
Ne prikazuje server kao online, a u panelu radi: Ovaj problem itekako nema smisla zato sto je internet hostinga 10GBps i ima anti-DDoS od 2TBps, L4 i L7. Nekad se desavalo da je do naseg firewalla ali jako jako retko. Najcesci razlog ovog problema je takodje Auto IP Detect.
SA:MP Ne prikazuje se server kao online: SAMP sam po sebi koristi 0.0.0.0 ip adresu, a to znaci da uzima bilo koju dostupnu iz nekog razloga? Razumite da je samp jako stara igrica i da nije optimizovana najbolje, al problem nikad nije do hosta. Samo ubacite u server.cfg sledecu liniju
bind 217.{vasa ip adresa}
port {vas port}